
Cor i Ensemble Ars Antiqua

Ars Antiqua Cor de cambra , el crearen l’any 1987 un grup de joves a Porto Cristo amb en Martí Saez al davant. Durant els 37 anys de la seva història tots han cantat un ampli ventall d’obres capella i amb acompanyament instrumental de totes les èpoques; també les estrenes d’obres que autors manacorins han escrit per a ells Han trescat també pel món del teatre amb Anomenat lo Tort, Amore nel festino, Ai Quaquín que has vengut de prim; dels musicals amb Els pirates i El Mikado de Gilbert&Sullivan. Estrenarem Libera me (òpera d’encàrrec a Xavier Gelabert) i el 2019 feren la primera incursió en l’òpera buffa amb La Belle Helène, d’Offenbach. Durant el 2022 promogueren un homenatge a Jaume Santandreu amb un concert on interpretaren “Tonades del Sen Terrós” de Josep Ros; Amb Ànimart Ensemble, cantaren música d’autors barrocs i per acabar l’any, participaren al projecte anual de Orfeó Ramon Llull en el Messies de G.F. Händel, dirigits per Carles Ponsetí, que repetiren el 2023 dirigits per Fernando Marina amb concerts al Teatre Principal de Palma i al Convent de Manacor. Darrerament han posat novament en escena amb la Banda de Manacor, una nova versió de “Ai Quaquín que has vengut de prim” que completa l’original amb cançons d’Antoni Parera Fons. Actualment està format per 34 cantaires, molts d’ells fundadors del cor i els dirigeix Eulàlia Salbanyà.
L’Ensemble Ars Antiqua fou creat amb l’objectiu de difondre i donar a conèixer la música dels segles XVII i XVIII. Integrat per músics mallorquins amb amplis coneixements en la interpretació de música barroca, l’ensemble ens proposa un repertori molt ampli i demostra una gran versatilitat, interpretant concerts de formació reduïda amb un programa de música de cambra, que pot ampliar fins a fer obres d'orquestra amb format amb cor més ampli.
El formen:
Cor de Cambra Ars Antiqua
Sebastià Pou i Xisca Asensio, violins; Maria José Gómez, viola; Esteban Belinchón, violoncel; Xisco Aguiló, contrabaix; i Jaume Tomás, clavicèmbal
Eulàlia Salbanyà, direcció