top of page

Tiaviolí Ensemble

Maria Rosselló, soprano

Neix a Manacor, comença els seus estudis de cant a Artà amb Wolf Adamson. També realitza els estudis de mestra d'escola a la Universitat de les Illes Balears. En aquesta època col·labora amb el grup vocal Ars Antiqua i amb la Coral Universitària on ha realitzat tasques de soprano solista, també ha participat de soprano solista amb l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Així mateix ha col·laborat amb el cor de cambra Studium.

En el camp educatiu ha treballat com a mestra de llenguatge musical, veu i cant coral (grups d'infants i adults) a les escoles d'Alcúdia, Petra, Santanyí, Algaida i Manacor. Continuà estudis de cant amb Myriam Alió i d'interpretació amb Manel Garcia Morante a Barcelona, on acabà els estudis superiors de cant.

També ha participat en l'enregistrament del disc "Cançons mallorquines" amb el pianista i compositor Manel Garcia Morante, així mateix desenvolupa la seva activitat com a professora de cant al Conservatori Municipal de Música de Manacor.

Sebastià Pou, violí

Començà els seus estudis musicals amb el professor Neri Monterroso, amb el qui va obtenir el títol de professor de violí al Conservatori de Música i Dansa de les Illes Balears amb les més altes qualificacions. Continuà els estudis superiors de violí al Conservatori Municipal Superior de Música de Barcelona, amb el professor Joan Pàmies. També aconseguí el Títol Superior de professor de Música de Cambra, al Conservatori Superior de Música del Liceu, també amb les màximes qualificacions. Ha estudiat amb els professors del Conservatori Nacional Superior de Música de París Gérard Poulet i, actualment, amb Olivier Charlier. A més, ha rebut nombroses lliçons de grans professors a diferents cursets, com ara són Barry Sargent, Beverly Lunt, Agustín León Ara, Santiago Juan, Vartan Manoogian, Véronique Bogaert, Mikhail Tsinman, entre d'altres.

Desenvolupa una intensa activitat fent música de cambra en diferents formacions, entre les quals cal destacar el quartet de corda "Vol-Art", el Trio MEQ, IMAGE ENSEMBLE i el Trio Comstrastos, amb els que va ser guardonat amb el primer premi al concurs Art Jove 2004, i al concurs "Francisco Salzillo" (Murcia), en la categoria de música de cambra. Participa regularment en els cicles de música de cambra organitzats per l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears "Ciutat de Palma".

Ha col·laborat amb la majoria d'orquestres de cambra de Mallorca, entre les quals cal destacar la "Jove Orquestra Simfònica de les Illes Balears", a la "Jove Acadèmia Instrumental", a l'Orquestra de Cambra "Benjamín Britten" i a l'Orquestra de Cambra "Els Solistes de Mallorca", "Sa Nova Jove Orquestra Simfònica de les Illes Balears", l'Acadèmia 1830, Studium Aureum; i la Camerata Sa Nostra.

Com a docent, va ser professor de violí al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca del 2002 al 2005. Ha impartit cursets a l´Escola de Música "Quatre 42" i a l'Escola Municipal de Música i Dansa de Manacor.

És membre de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears "Ciutat de Palma" des de 1996, i ajuda de solista de violins segons des de 2011.

Sebastià Pou toca amb un violí "Marc de Sterke" de 2009.

En el seu temps lliure és un apassionat dels videojocs, i és conegut com a "Tiaviolí Gaming".

Margalida Gual, violí

Obtingué el Títol Superior de Violí en el Conservatori Superior de les Illes Balears. Es segueix formant a Barcelona i a Trossingen (Alemanya), on obtingué un Màster en Música Antiga en l’especialitat de violí barroc. A més, ha rebut classes de violí barroc de Chiara Bianchini, Amandine Beyer, Enrico Onofri, Anton Steck, Barry Sargent… I ha estat dirigida per directors com ara Lars Ulrik Mortensen, Ton Koopman, Eduardo López Banzo, Alexis Kossenko, Frithjof Smith, Christina Pluhar, Sigiswald Kuijken…

Ha col·laborat amb orquestres simfòniques i de cambra com l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, l’Orquestra de Cambra del Maresme, l’Orquestra de Cambra de Granollers, l’Orquestra Simfònica del Vallès, entre d’altres. Ha estat membre de l’OCIMdurant 15 anys. 

Ha col·laborat amb diferents ensembles de música antiga com ara Les Ambassadeurs (França); Ensemble Mvsiche Varie, Il Bacio d’amor, Young European Baroque Orchestra (Alemanya); Spira Mirabilis (Itàlia), Geldart Ensemble, Albion Baroque Orchestra (Londres); Al Ayre Español, Academia 1750, Teatre Instrumental, Academia de las Luces (Espanya). Fou membre de l'EUBO 2010 (European Union Baroque Orquestra) i va ser convidada a l'EUBO 2014 (actuant com a solista junt amb Rachel Podger).

Ha editat sonates per violí i b. c. per Mvsiche Varie.

Ha participat en gravacions per a segells com EMI Virgin, Estonian Record Productions i Columna Música.

Ha fet actuacions també amb violí elèctric.

Actualment a l'illa toca regularment amb Studium Aureum i Ensemble Tramuntana, i col·labora amb l’OCM, Art Vocal Ensemble i grups de cambra i músics d’arreu de l’illa.

Enrique Sánchez, flauta

Flauta ajuda de Solista i flautí de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears des de 1999, i membre d'Image Ensemble, nasqué a Xest (València). Titulat Superior pel Conservatori Superior de Música "Joaquín Rodrigo" de València, ha col·laborat amb l'Orquestra Ciutat de Granada, Orquestra de Còrdoba, Filharmònica de Gran Canària, Reial Filharmonia de Galícia, Orquestra Reina Sofia, Orquestra Simfònica de Madrid, ONRTV, O.N.E., Camerata Sa Nostra, Orquestra Illa de Menorca, Orquestra de València, Amati Ensemble, etc.

La seva inquietud i interès per la música de cambra el porta a participar en diferents projectes, amb conjunts i formacions diverses, abordant un repertori que va des del renaixement fins als llegats compositius més actuals.

Flautistes com M. Dolors Tomàs, Enrique Fores, Raul Pérez, Antonio Arias, Vicens Prats, Benoit Fromanger i Francesc Crespí han estat fonamentals en la seva formació humanística i musical.

Aina Martínez, guitarra barroca i percussions

Nascuda a Palma cursà estudis professionals de piano y de cant al conservatori de les Illes Balears. Paral.lelament es graduà com a mestra especialista en educació musical a la UIB.

Amplià la seva formació vocal, pianística i de pedagogia musical assistint a diversos cursos internacionals.

Perfecciona la seva tècnica vocal amb la soprano Manuela Soto Nicolás (professora del Conservatori Superior d’Stuttgart).

Ha estat membre de diversos cors com el del Teatre Principal de Palma o el Cor de Cambra Studium, i ha actuat com a solista en diverses ocasions. 

Actualment forma part des dels seus inicis del grup de folk Abeniara, on és vocalista, guitarrista i compositora. Amb aquest grup ha publicat dos discos (Abeniara 2009, i Dotze Llunes 2022).

També és membre de diversos grups de cambra com ÀnimArt Ensemble o el Quartet Samanidis.

Josep Tatay, fagot

Neix a València, on realitza els seus estudis de fagot amb el mestre José Enguídanos al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo”. Posteriorment amplia els seus estudis amb Enrique Abargues i Marco Postinghel. 

Ha estat professor de fagot i de repertori orquestral als conservatoris Professional i Superior de les Illes Balears a Palma de Mallorca. 

Ha desenvolupat una intensa i compromesa labor camerística amb diferents formacions, destacant el seu treball amb Harmonie du soir i els seus dos treballs discogràfics pel segell Playclassics.

En el terreny de la interpretació històrica col·labora habitualment amb grans artistes com Charles Zebley, Eric Hoeprich, Galina Zinchenko o Barry Sargent, i en diferents formacions com Parnaso, Ensemble 1595 o l'Ensemble Tramuntana. 

Entre els guardons rebuts destaquen el primer premi del concurs Art Jove a Palma de Mallorca (1998) i finalista al concurs Henri Tomasi de quintets de vent (2011). 

Ha col·laborat com a solista de fagot amb l'Orquestra Simfònica de Radiotelevisió Espanyola, l'Orquestra de València o l'Orquestra Simfònica de Galícia entre d'altres. Des del 1995 és solista de fagot de l'Orquestra Simfònica de les Balears.

Jaume Tomàs, clavicèmbal

Nascut a Felanitx el 1980, inicià els seus estudis musicals amb els professors Miquel Àngel Segura i Coloma Bonnín Riera. A l'etapa de joventut continuà estudiant amb Ireneusz Jagla i Iván Martín i participà en diversos concursos de piano, entre aquests, guanyà el concurs Antoni Torrandell i el Rotaract Club Palma de Mallorca en diferents categories. Va acabar les ensenyances professionals de piano amb Matrícula d'Honor i menció honorífica al concurs de fi de grau al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca. Seguí els estudis de piano al Liceu de Barcelona i el 2001 acabà els ensenyaments superiors de música amb les màximes qualificacions. Un cop acabada la carrera de música en l'especialitat de piano, assistí a classes de piano per continuar perfeccionant-se amb el mestre Iván Cítera. Durant la seva carrera ha rebut lliçons i ha assistit a cursos de perfeccionament amb els mestres Andrzej Jasiński i Miquel Farré entre d'altres.

Sempre ha estat lligat al món de la música de cambra i ha tocat en diferents formacions amb les quals ha realitzat nombrosos concerts. Amb el Trio Comtrastos va ser guardonat amb el primer premi al concurs Art Jove 2004, i al concurs Francisco Salzillo a Múrcia, en la categoria de música de cambra. Posteriorment, va formar part de Trio Meq i actualment és part del Tiaviolí Trio, el Tiaviolí Ensemble i el Quartet Samanidis amb qui treballa regularment i ha dut a terme diversos enregistraments i concerts.

Ha col·laborat en l'enregistrament d'obres de compositors mallorquins a la IX Nit Bielenca a l'ACA i com a músic, de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, l'Orquestra de Cambra de Mallorca i de l'ensemble barroc de l'OSIB "Antoni Lliteres". També amb les seves formacions de música de cambra, ha participat en diversos cicles de música de cambra l'OSIB.

En els seus concerts de música antiga, habitualment Jaume Tomàs toca un clavecí construït per Rafael Marijuán l'any 2011 basat en Ioannes Ruckers, Amberes 1616 o una espineta original de Hugh Gough, Londres 1957.

En 2003 aprovà la plaça de professor de piano al Conservatori Professional de Música de Manacor i a hores d'ara n'és el director. Aquesta labor al Conservatori, l'ha dut a organitzar i consolidar dos cicles anuals concerts de música de cambra a més del Festival Internacional de Música Antiga de Manacor.

Coneix-nos

Captura de pantalla 2022-10-24 a les 12.13.51.png

Maria Rosselló

Foto curriculum a color.jpeg

Sebastià Pou

Margalida_Gual.jpg

Margalida Gual

311769452_551470483646324_4746186458583922042_n.jpeg

Enrique Sánchez

13585017_1334849139877723_3351555651318292248_o.jpg

Aina Martínez

Josep currículum_edited_edited.jpg

Josep Tatay

Captura de pantalla 2022-10-24 a les 12.10.13.png

Jaume Tomàs

  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook

©2024 per Jaume Tomàs

bottom of page